16 únor

Hudba v myšlenskách Masarykových

MístoJihlava, Masarykovo náměstí 57 - Muzeum Vysočiny Jihlava (Malovaný sál)
Datum a čas16.02.2017 18:00

14. září uplyne 80 let od úmrtí prvního československého prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka. Připomínkou tohoto výročí bude i premiéra koncertního pásma Hudba v myšlenkách Masarykových, které vytvořili Jindřich Macek a Jitka Baštová. V Malovaném sále jihlavského muzea zazní v podání akordeonu Jitky Baštové a loutny Jindřicha Macka hudba česká i slovenská doplněná průvodním slovem o T. G. Masarykovi.

Posluchači vyslechnou jeho poselství, množství citátů a připomenou si významné události z jeho života. Prostor bude věnován hudbě klasické (A. Dvořák, L. Janáček, B. Martinů), ale i současné (P. Zagar, J. Macek, V. Trojan, J. Hartík). 

„Dovolte nám připomenout vybranou hudbu skladatelů od 19. století až po současnost společně s citacemi a životními mezníky ‚Prezidenta Osvoboditele‘, významného Čecha, který je i dnes symbolem ideálů svobody a demokracie, souladu slov i činů.

Koncert se uskuteční v Malovaném sále ve čtvrtek 16. února od 18:00, vstupné je 50 a 70 Kč. Předprodej vstupenek zahájen 1. února, vstupenky jsou k dispozici na pokladně muzea, rezervace možná na mailu oberreiterova@muzeum.ji.cz.

Jste srdečně zváni!

Dana Oberreiterová

Muzeum Vysočiny Jihlava

 

2017-02-16